Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Co kdyz se Zeme zatim nafoukne? Aby pak zvladli pristani ...

0 0
možnosti
Foto

Zajímalo by mne o jaké přetížení by během těchto "skoků" šlo? A kolik lidí by se při vědomí toho zdravotního rizika nechalo takto přepravovat?

0 0
možnosti

Aby to vydělávalo, musí to být snesitelné. Od rychlosti přepravy se samozřejmě bude odvíjet i cena (nevěřit propagandistickým slibům "pro každého a levně"), takže tím se okruh zájemců zúží díky "na vlastní nebezpečí" a z ceny letenky - Concorde také nebyl cenově pro každého. Reálně to vidím na suborbitální přepravu neživého nákladu (na to trucker dosáhne), protože k tomu nejsou potřeba podpory života, sofistikované bezpečnostní opatření a je možné startovat vyšším zrychlením, což se projeví úsporou paliva. Kvůli uhlíkové stopě nepůjde zřejmě o pravidelné linky podobné jako u letecké přepravy, takže to nejspíš zůstane u charterového typu a opět za tučný peníz - nemalý personál také musí z něčeho žít. Je zajímavé, že trend směřuje opět k pohodlí a pozvolné aklimatizaci, jako např. k lodní dopravě s bazény, hernami, bary... Už před časem se "oprášily" rychlé řiditelné vzducholodě mající nabízet veškerý komfort..., ale pro většinu z nás je přijatelnější letecká přeprava za přijatelnou cenu.

0 0
možnosti
Foto

Elon Musk nepochybně dokáže úchvatně prodat zajímavé myšlenky.

Leč zatím je to spíš v rovině: Nikdo vám nedokáže splnit to, co já vám dokážu krásně slíbit. :-)

2 0
možnosti
Foto

Jeho termíny kdy co jak bude jsou zábavné, ale nakonec vždy splnil to co řekl. Uvidíme jak to bude s raketou BFR a s lety na Měsíc a Mars.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS