Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Z hlediska neeukleidovské geometrie (Lobačevskij) si není těžké představit kouli, která je poněkud zploštělá, nebo naopak placku, která se poněkud nadouvá. Ve skutečnosti je ovšem Země rotační bramboroid, protože o nějaké solidní kulatosti nelze mluvit. ;-D

0 0
možnosti

Já myslím, že tvar Země s jistotou dokáží zobrazit obyčejné družicové záběry, které si může jakýkoli vědec najít. Jakékoli teorie jsou v porovnání s předmětnými záběry zbytečné.

Ve starověku, ani středověku neexistovaly ani družice, ani vesmírné lodě, ani kosmonauti. Dnes vše existuje a lze použít k potvrzení, či vyloučení teorie placatosti.

Předpokládám, že vědci z NASA museli nějakým způsobem sestavit vzletové a přistávací postupy tak, aby všechny rakety neskončily buď ve volném vesmíru, nebo nevytvořily nějaký kráter na Zemi, takže logicky museli vycházet z toho, že Země je buď kulatá, nebo placatá.

2 0
možnosti

Pozor, pan Měšťan trpí utkvělou představou, že také desková tektonika je založena na ploché Zemi. Protože téměř nikdo nevěří v jeho představu expandující Země, dovozuje z toho, že všichni ostatní věří v plochou Zemi. Je to logický klam.

4 0
možnosti
Foto

Stačí jednoduchý pokus. Za bezvětří, kdy je hladina rybníka rovná, položme na hladinu staré dřevěné školní pravítko. Pokud chceme, aby provedeny důkaz byl ještě přesvědčivější, použijme co nejdelší lať. Pokud konce latě nebudou v luftě, věc je jasná. Zeměplacku lze také spatřit z kosmické lodi. Jen se umět dívat. Kdo se nenechal zmást vemlouvavými vnucovanýmii představami v dětství, se umí dívat bez předsudků i do zrcadla. Takoví lidé nosí placaté čepice, neboť vědí, že i lidská hlava je placatá.

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Já bych zhruba odhadl, že 100 procent příznivců kultu nafukování věří v placatost Země - jejich modely stále pracují s koláčkem (CEE - Cookie Expand Earth), který se rozpíná - koláček neumožňuje subdukci, takže použitý model placatosti v potřebách nafukovačů je pochopitelný. Voda, která se musela ztratit, aby se vynořily kontinenty, musela se tímto přelít přes okraj koláčku a nakonec se výsledek naplácal na kuličku o vhodném průměru, aby to té rozpínavé placatosti vyhovělo. Kult nafukovačů s 3D modely evidentně nepracuje. To je celá teorie nafukování, s podporou náboženské představy (viz úsměvná leguánová anabáze a mnoho dalšího podobného v souvislosti se suchozemským nemigrujícím źivotem až po fosilie). Kde to představám nafukování nevyhovuje a to je všude díky měření, které nafukování nepotvrdilo, opatrně se připouští jakési rozpouštění či zanoření do oceánské ztenčující se kůry a objevují se i takové zapovězené termíny, jako seismická či tektonická činnost atd. - vypadá to, že se už fakta prosazují. ;-D

4 0
možnosti

P98a40v85e78l 47V32é35b12r

14. 4. 2019 8:51

Když se podíváš na frekvenci článků páně Mestana, tak jsou to již 2 články/den.

Této poruše se říká grafomanie a ve vrcholném stádiu se jednává o klinický případ. Nárůst frekvence článků, který ještě před nedávnem byl (odhadem) tak jeden za 14 dní, svědčí o prudce vzrůstající posedlosti tématem a lze jen doufat v dostatečně pozorné okolí, které včas rozezná narůstající krizi a učiní potřebné kroky...

3 0
možnosti
Foto

Váš statistický výsledek (95%) je impozantní, ale musím vám říci, že již před sto lety došlo na našem území k naměření výsledku ještě impozantnějšího: 98%. Zasloužil se o něj známý český tatík, statik a statistik samouk, Jára Cimrman.

Cimrman věděl, že lidé na přímou otázku obvykle odpovídají vyhýbavě a proto zvolil metodu dedukční. V létě 1908 se na jeho zahradě v Liptákově urodilo neobvyklé množství angreštu a Jára si povšiml, že všichni konzumenti jeho vyhlášené angreštové marmelády věří v kulatou zemi. Z toho pak lehce odvodil slavný Cimrmanův Ansatz: "kdo věří v kulatou zemi, má rád angreštovou marmeládu". Po zjištění, že v běžné populaci 98% neholduje angreštové marmeládě, bylo tedy nad slunce jasné, že stejné procento věří v plochou zemi.

Cimrman sám ovšem v plochou zemi nevěřil. Dokázal si to ověřit experimentálně. Ve vídeňském Prátru připevnil ke konstrukci ruského kola půllitr s pivem a zjistil zajímavou věc. Když je půllitr v poloze "dnem k zemi", pivo z něho nevytéká. V poloze "dnem k obloze" z něho ovšem pivo vytéká. A tuto poučku ještě téhož léta aplikoval na pozemské sopky. V poloze kráterem nahoru z nich láva nevytéká, zatímco v poloze kráterem dolů ano. Z toho pak Cimrman odvodil nejen, že je země kulatá, ale také že se otáčí (což uspokojivě vysvětluje střídavou sopečnou činnost).

Inu, takoví myslitelé už se dnes nerodí... :-)

13 0
možnosti

Jste dobrej.

Udělat svůj blog totálně nedůvěryhodným hned první větou. R^;-D

.

Já bych zhruba odhadl, že až 95 % lidí věří, že je Země plochá.

Zdroj: https://mestan.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=709101

4 0
možnosti

http://lokality.geology.cz/1159

zde je elementární důkaz deskové tektoniky na území Čech. jak pak vysvětlite

1 0
možnosti

P30e53t48r 81T37o60m90e67k

13. 4. 2019 20:31

Vy v plochou zemi evidentně věříte taky.

4 0
možnosti

I90v98o 57B76o18u82š21e

13. 4. 2019 20:29

Mam doma nejen placate mapy ale i globus. Co teda vlaste jsem?

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS