Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Měšťane, jedete na mrtvém koni, měl byste už fakt sesednout.

2 0
možnosti
Foto

Nejsem vystudovaný geolog, takže bych tady nemohl teorie pana Meštana ani potvrdit, ani vyvrátit.

Jedno je mi ale jasné, že pohyby tektonických desek nevznikají vertikálním proděním magmatické horniny, ale slapovými silami.

Rovněž zanořování desek (subdukce) hluboko do magmatu Země je absolutní blud. Je to stejné, jako tvrdit, že můžeme zanořit mýdlovou pěnu hluboko do vody.

Jediné, co může vzniknout při pohybu litosférických fragmenů, jsou pohoří ( boční tlak presuje zemskou krustu) a do vzniklé praskliny (na opačném konci) se vlévá zemské magma.

0 1
možnosti

Uvažoval jste už někdy o gravitaci či konvekci? Protože říkám, že vaše analogie s mýdlovou pěnou je falešná analogie. Ale děkuji, že jste panu Měšťanovi potvrdil, jak hodně k vám má blízko - totéž se totiž dá vytknout jeho pokusům s voskem, jimiž chtěl vyvrátit deskovou tektoniku. Zanedbal pár zásadních jevů. Vy to děláte podobně - vlezete do diskuze, řeknete, že gravitaci dělají jezevci, nebo nějaký dost podobný blábol, a pak brečíte, když vám někdo napíše, že blábolíte, neboť vám prý upírá názor. Ten si klidně mějte jakkoli bizarní, ale věda to není, panáčku.

1 0
možnosti

Samozřejmě nestudujeme jenom horniny na povrchu. Eroze odkrývá i hlouběji ukryté vrstvy.

1 0
možnosti
Foto

Země se podle současných stále přesnějších měření nerozpíná.

Je prokázána existence litosférických fragmentů v zemském plášti podporující subdukci litosférických desek.

Analýzy paleomagnetických data, tedy geologického záznamu zemského magnetického pole, ukazují, že přinejmenším od raných druhohor je podstatnější expanze zemského poloměru nepravděpodobná.

Analýzy zemského momentu setrvačnosti ukazují, že se zemský poloměr podstatně nezměnil za posledních 620 milionů let.

2 0
možnosti
Foto

J62a91n 13M41e18s51t78a61n

27. 9. 2019 15:14

1) Naopak, měření posledních let ukazují expanzi jako fungující fenomén. Jen se podívejte do těch dat, je třeba rozlišovat mezi výsledky měření a referenčním rámcem, nejde o totožné věci, ale věci zcela rozdílné. 2) Ano, tomografie může odhalit fragment, proč si ale myslíte, že tam byl zanořen z povrchu? ;-D 3) Tyto analýzy de facto potvrzují expanzi Země - viz. úhlový 'drift' (přesun) Indie k severu. 4) Tak toto může tvrdit jen opravdu velký odvážlivec. :-)

0 2
možnosti
Foto

Jak jsem již psal někde dříve. Trochu se mýlíte. Ve skutečnosti je Zeměkoule vydutá nafukující se placka, neboli plackoid. Nejstarší horniny jsou ve středu plackoidu a nejmladší na kraji. Celá placka se pohybuje zrychleným pohybem, který vyvolává gravitonový éter. S panem Maksou jsme se shodli, že jde o takzvané gravitonové větry.

1 0
možnosti
Foto

Je vidět, že blbec zůstane blbcem a je zbytečně nad někým lámat hůl. Je to ztráta času a většinou se to dá poznat už z fotky.;-D

0 1
možnosti

I95v48o 36B79o94u85š14e

27. 9. 2019 1:15

Pořád čekám na článek o vývoji života na zemi podle té EE teorie.

1 0
možnosti

To už napsal. Na všech oddělených fragmentech se prý evoluce opakuje. Vznikají stejné formy, dokonce i člověk vznikl podle pana Měšťana na různých místech. Lidé podle něj rozhodně nemají společného předka. Něco takového psal v jednom článku, kde odhalil, že biologii také nerozumí. V diskuzi pak ukázal, že nevěří v možnost migrace mezi různými ostrovy, i když byla prokázána. Je to takový mladší pan Maksa, ale na rozdíl od něj má ještě naději.

1 0
možnosti

Pohádkář píše o pohádkách. Prvotřídní vtip! ;-)

5 0
možnosti

I41v35o 77B13o55u27š98e

26. 9. 2019 15:51

Už se nám stýskalo po veselých článcích.

6 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS