Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Děkuji za přínosný článek a dovolím si připomenout dodnes nevysvětlenou záhadu ohledně Járy Cimrmana. Ten v roce 1906 objevil v lesíku nedaleko Tanvaldu stromek, jehož výška vydělená výškou Cimrmanovou dávala přesně číslo pí na šest (!) desetinných míst. Toto bylo po několika dnech přezkoumáno a potvrzeno (!) týmem prof. Schwindela z vídeňského geodetického ústavu. Mnozí cimrmanologové se domnívají, že to byla právě tato skutečnost, která Cimrmana předurčila k napsání osmihodinové baletní fresky "Písařovo pírko". :-)

2 0
možnosti

Mám to chápat tak, že někdo si nějak sečetl poloměr Země a Měsíce, provedl s náhodně vybrané početní úkony, ale protože mu vyšel Zlatý řez, má to něco znamenat? Ještě dobře, že to nezkusil třeba přes cosinus. To už by mu možná Zlatý řez nevyšel.

2 0
možnosti

Pokud je to tak, jak píši, můžete si podat ruku s Liborem Čermákem.

1 0
možnosti
WW

K obrázku Měsíce a Země, ve skutečnosti, v relaci k foto a třeba ještě k rychlosti světla (Měsíc je vzdálen něco pod 400 000 km), bylo by třeba rozpažit zhruba metr a to je ta vzdálenost Země - Měsíc, tedy už by to nějak korelovalo (záleží, jak velký máte monitor) a opravdu, Měsíc je hodně daleko a i když ze Země to tak nevypadá, skutečně byl kdysi problém se do něj trefit třeba sondou. Na obrázku, pokud to není montáž a je to ze satelitu, dráha Měsíce proťala nebo protne rovinu pohledu zpoza nebo před Zemí a na to je si třeba počkat, čili se jedná o jakési arangmá. Můj názor ohledně zlatých řezů je ten, že většinou směřují ke kýči v případech moderního umění. Chápu, že člověk periferním viděním obsáhne téměř 180 stupňů a obrázek je jen jakási výseč, do které je nutno poskládat vše chtěné tak, aby to lahodilo a někdy se to také podaří bez oné kýčovitosti, ale pořád je to záměrné arangmá, které s quantum gravity (pokud to není recese) nemá nic společného. ;-)

1 0
možnosti
Foto

J33a70n 59M11e41s82t72a72n

1. 2. 2018 23:56

To jen jako dekorace...

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS