Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

12. 2. 2018 21:23

Slapové jevy.

V učebnicích fyziky se o slapových jevech moc nedozvíme, pouze to, že příliv a odliv mořské vody způsobuje měsíc a slunce svojí přitažlivostí. Je takové tvrzení pravdivé? Zase blud, protože přitažlivost mezi hmotnými tělesy NEEXISTSTUJE. Co tedy způsobuje příliv a odliv? Tlak fotonového éteru, který působí na celou zeměkouli, je slabší v místě nad nimž se nachází měsíc, nebo slunce, protože tyto tělesa vytváří energetický stín. Můžeme si to představit jako u spojených nádob, kdy se voda přesouvá z nádoby s větším tlakem, do nádoby s menším tlakem. Tento gravitační tlak působí, nejen na mořskou vodu, ale i na magmatickou horninu naší zeměkoule, takže dochází k vzdouvání a klesání zemské kůry až o 30 až 50 centimetrů, a to dvakrát denně. Tyto pohyby způsobují zlomy a posuvy litosférických desek na naši zeměkouli. Posuvy nejsou plynulé, takže dochází k častému zemětřesení. Do prasklin se dostává zemské magma, které na povrchu vytváří vulkány.

0 0
možnosti

Nojo, ale k vzdouvani dochazi i nad mistem, kde Mesic neni. Ze by nejaka "pamet stinu" fotonoveho eteru? Co treba, ze dochazi k vymene obezneho a rotacniho pohybu kvuli zachovani hybnosti soustavy Zeme, Mesic a Slunce a to se silove projevuje. Totiz, kdyby byla Zeme idealnim telesem a existovalo jen homogenni gravitacni pole namisto jeho gradientu a nemela spolecne teziste s Mesicem atd, ke slapovym jevum by nedochazelo. Zpetne lze vydedukovat, co je pricinou.

1 0
možnosti

Pokud by se země zvětšovala, současným měřením přesnějším než 1mm by to neuniklo.

Může zde být ale důvod, o kterém psal již Jaroslav Hašek - země je dutá a uvnitř je ještě jedna, větší. Pokud by se nezvětšovala, tak by se do ní ta vnitřní přece nevešla!

0 0
možnosti

Jaroslav Hašek svůj výrok patrně neměl úplně ze své hlavy.

Jsou určité informace, že chodil do stejné hospody jako Albert Einstein za svého pobytu v Praze. A ten patrně při pivě mohl vyprávět podivné bláznivě znějící teorie.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS