Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Podle toho článku by Země měla být před 700 miliony let poloviční.

To znamená, že i kdyby neexistovaly další vlivy (zpomalování Měsícem a Sluncem). měla by tenkrát mít 4xmenší moment setrvačnosti a tudíž rotovat 4x rychleji - nebo možná ještě více, pokud by její expanze probíhala převážně v jádru.

Jsou nějaké důkazy, že tomu tak bylo?

Připomínám, že rychlost rotace kolem 5 hodin předpokládá standardní geologie před 4,5 miliardami let a nikoliv až před 700 miliony.

Byly například měřeny devodnsé korály, které ukazovaly na délku dne kolem 21-22 hodin. Podle údajů z článku by ale měl být den v devonu dlouhý zhruba 15 hodin.

První, co by měli udělat zastánci expandující Země, je vysvětlení těchto podstatných rozdílů mezi měřeními a jejich teorií.

0 0
možnosti
Foto

J28a28n 86M64e35s79t94a68n

17. 2. 2019 19:48

700 milionů? To nikoliv, 180 milionů.

0 0
možnosti

Ten spor nedokážu rozsoudit, protože o problematice nic nevím. Ale souhlasím s vaším postřehem ohledně toho, že se dnes vědecké teorie "zakopaly" na pozicích a přijmuly status víry. Včetně herezí a podobně. Nejen v oboru ve kterém píšete lze postřehnout, že je jediná pravda a kdo ji zpochybňuje, je tzv. "popírač", což je slovo jehož dnešní význam se nápadně podobá právě významu slova heretik.

Pikantní na tom všem je, že ti co tak jednají nejvíc, mají velice historický přístup k dějinám a jsou nejhlasitějšími kritiky starých časů a toho, kterak byli umlčováni zehdejší "popírači". Přitom tehdy šlo často o opravdu přelomové a paradigma měnící věci, takže lze mít pro odpor takových změn i určité pochopení, ... zatímco dnes jsou zabetonovány pravdy i takříkajíc triviálního dopadu.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS