Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vysvětlovat čas, jako čtvrtou dimenzi je priorita "géniů" nebo pomatenců, (nepatrný rozdíl), ale pohyby zemské kůry není až tak těžké pochopit. Způsobuje to Měsíc a Slunce. Slapové jevy chápe skoro každý, proto nevím co je na tom tak těžké, pochopit, že stejné síly působí i na krustu naší Země. U vody, je to jasné ta teče, u pevné kůry je to složitější. Dvakrát za 24 hodin proběhne po zemském povrchu vlna, která stlačuje horninu a ta má snahu se tohoto tlaku zbavit (uvolnit ) Samozřejmě uvolnění a tedy posuv nastane směrem nejmenšího odporu. Teorie, že to způsobují síly ze středu Země (přirovnání k lávové lampě) je blud.

0 0
možnosti
Foto

Gratuluji Vám. Opět jste předvedl Svou impozantní inteligenci.

Jak jste psal ve svém následujícím článku "Může se Země rozpínat tak, aniž by to bylo na kontinentální kůře dominantní?", kde jste ukázal jak pomocí "akné metody" vznikají sopky tak z tohoto článku je zcela zřejmé, že jde o teorii "pásových oparů".

V místech roztržení zemské kůry, ruptur, vznikají malé vřídky tzv. Akné. Pod nimi jsou umístěny rupturní folikuly, které jsou pozvolna plněny takzvanými magmatickými žlázami. Tyto folikuly postupně chladnou až z nich vznikne trudovité pohoří většinou nazývané pásemné pohoří.

2 0
možnosti
Foto

Pro představu, jak vytváření pásmového pohoří souvisí s pohybem povrchu by bylo možná dobré vzít následující mapky, které zobrazují pohyby v oblasti And - a to jednou relativně vzhledem ke středu jižní Ameriky a podruhé relativně vzhledem k nazcánské desce. Vektory pohybu jsou zvětšené tak, aby bylo patrné kterým směrem míří a jakou mají vůči sobě rtelativní velikost.

https://www.unavco.org/software/visualization/GPS-Velocity-Viewer/lib/images/UNAVCOdataviewer-SoAm-reference-frame-inSoAm1.jpg

https://www.unavco.org/software/visualization/GPS-Velocity-Viewer/lib/images/UNAVCOdataviewer-Nazca-reference-frame-inSoAm.jpg

Vevylučuji ale, že v teorii expandující Země jsou tyhle obrázky z nějakého důvodu špatně.

2 0
možnosti
Foto

J63a86n 44M23e76s40t73a20n

6. 3. 2019 14:18

Pane Jelen, stezejni je, co kona stanice obecne. To je to, co nas ma zajimat.

0 0
možnosti

L77u82k53a16s 81F88i41k61r

6. 3. 2019 0:30

A jak vysvetlite, ze v cele Severni a Jizni Americe jsou vsechna horska pasma priblizne N-S (krome jedineho - Unita Mts. v Utahu co jsou je W-E).

1 0
možnosti

P18a89v29e45l 47V21é87b22r

6. 3. 2019 12:15

Pan Mestan nevysvětluje, pan Mestan zjevuje nezpochybnitelnou pravdu a pouze nízký tvor zlovolných úmyslů mu nevěří.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS