Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Proč zde není pro porovnání také dvojice Pluto-Charon?

Když je v článku porovnáno Slunce skoro 12 tisíckrát hmotnější než Zeme, asi by nemuselo být na škodu dát sem pro porovnání těleso, které je Zemi relativně blíž, protože je jen ani ne 500 krát lehčí.

0 0
možnosti
Foto

Nebudu hodnotit celý Váš blog, jen připomínka k tomu, že by slapové síly působily úplně jinak, kdyby se jednalo o nějaký "tah". Protože ve vesmíru existuje pouze tlak, proto vše vypadá jinak a proto se musí budovat bludné teorie. To s tou tramvají se mě také nelíbí, protože se jedná o boční sílu, která působí jen na skelet a vnitřní hmota setrvává určitou dobu v klidu. Gravitace působí na každou subatomární částici extra, takže pokud byl Měsíc "tekutý" musely se hmotnější vrstvy usadit na přivrácené straně.

0 0
možnosti
Foto

J17a89n 93M47e88s39t53a97n

3. 4. 2019 14:40

Tady by to chtělo zabřednout do problému kruhového pohybu v centrálním gravitačním poli.

0 0
možnosti

Takže si tu vaši hypotézu expandující Země můžeme shrnout. Jste přesvědčen na základě podobnosti struktur mořského dna a pobřeží, ale bez jakýchkoli dalších důkazů, že byly kontinenty přes Pacifik propojeny. Z toho dovozujete, že se Země rozpíná a že kdysi byla koulí zcela pokrytou vodou. Ještě dříve ta voda byla ledovou slupkou a ještě dříve pouhou vrstvou uvnitř plynného obra. Své představy dokazujete celkem jednoduchou středoškolskou fyzikou. Vaše hypotéza ovšem předpokládá následující:

1) Země musela jako plynný obr vzniknout ve vzdálených oblastech Sluneční soustavy a poté migrovat na svou současnou dráhu. Problém je, že pro to neexistuje žádný důkaz.

2) Slunce muselo náhle přechodně zvýšit svou aktivitu, což ovlivnilo pouze Zemi a žádné jiné plynné obry. Země přišla o svůj plynný obal a zůstalo obnažené kamenné jádro s ledovým krunýřem, ostatní plynní obři zůstali nedotčení. Opět si to žádá další vysvětlení a důkaz chybí.

3) Z nějakého neznámého důvodu náhle ledový příkrov Země roztál a Země se během pár stovek milionů let rozepnula do současné podoby. To je však v rozporu s poznatky geologie i paleontologie.

4) Pro rozpínání Země nejsou žádné důkazy. Zatím pouze navrhujete měření, která by to mohla dokázat.

Z výše uvedeného se dá jednoznačně dovodit, že hypotéza expandující Země je doposud nepodloženou hypotézou, spíše spekulací, která je v rozporu s dosavadními poznatky o vývoji Sluneční soustavy i Země. Pokud byste je chtěl vyvrátit, musel byste se snažit daleko více, než teď předvádíte. Pro vyvrácení paradigmatu totiž musíte nejdřív hluboce studovat a propojovat obory. Nestačí spekulace. Vy jste se bohužel vydal cestou pavědy - ignorováním všeho, co je v rozporu s vaší hypotézou, zbytečnou produkcí textů, které opakují pouze základní tezi bez dalších důkazů a navzájem na sebe odkazují (pavědci tím předpokládají, že tím svou představu učiní věrohodnější), a ještě ostouzením těch, kteří vaše představy nesdílejí (včetně skutečných vědců).

4 0
možnosti

Jádra plynných obrů jsou velmi horká, desítky tisíc stupňů. Po odfouknutí plynného obalu v žádném případě nemůže mít ledový příkrov; ztěží by do dneška vychladla na pozorovanou teplotu.

3 0
možnosti

Neuvádíte, z jakého simulátoru čerpáte. Mě, z nekomerčního software, za předpokladu akrečního způsobu vzniku Měsíce a všech dostupných dat, jak ze vzdalování, hybnosti, času atd., vychází oblast ve vzdálenosti 15-20 000km nad povrchem Země. Měsíc byl tedy v oněch prehistorických dobách skutečně blízko, blíž, než kam by sahal poloměr "horkého jupitera", tj cca 70 000km, který by mimo jiné měl takovou gravitaci a takové magnetické pole (vč. sekundárního), které by prostě nedovolilo odfouknutí atmosféry, jak je patrné z výzkumu exoplanet, kde kolem 2,5x hmotnější hvězdy než naše Slunce obíhá super-jupiter (souhvězdí Andromeda). Je toho více, co se už dá dnes zjistit poctivými simulacemi a nafukování tomu nevyhovuje ani omylem, pouze rychlost rotace, hmotnost,...

1 0
možnosti
Foto

J13a50n 83M22e11s25t63a61n

3. 4. 2019 14:49

Představte si spíše Uran.

0 0
možnosti

Ve vnitřní Sluneční soustavě se nemůže vytvořit plynný obr, není tam dost materiálu.

Na základě špatného předpokladu vyvozované důsledky jsou hloupost.

1 0
možnosti
Foto

J30a82n 16M25e31s20t23a52n

2. 4. 2019 19:14

Naopak jich bylo nalezeno jiz velke mnozstvi, perioda je tam klidne par dnu. Mj. existuje typ tzv. 'horky Jupiter'.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS