Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Další variace na téma " a protože evoluční teorie nedokáže vysvětlit každý prd, zcela logicky se mýlí." Jenže takhle to prostě nefunguje. Na vyvrácení něčeho takového potřebujete daleko těžší kalibry, ideálně vlastní hypotézu, která konzistentní jak vnitřně tak se současnými poznatky.

0 0
možnosti

To nečte, kurňa, blogy na babišovinách Býv. Lup žádný psychiatr? 8-o:-P

0 0
možnosti
Foto

Základní premisou evoluce je: Protože není Bůh, musí být pravdou evoluce. Sir Arthur Keith řekl:“Evoluce je nedokázaná a nedokazatelná, věříme jí proto, že jediná druhá možnost je stvoření, a to je nemyslitelné ”Prof. Bruno Vollmert, makromolekulární chemik: "Všeobecně rozšířené úvahy o chemické evoluci, která měla předcházet evoluci biologickou, postrádají jakékoliv vědecké opodstatnění."Biolog, prof. Conklin z university Princenton: “Pravděpodobnost, že život vznikl náhodou, je srovnatelná s pravděpodobností, že dokonalý slovník je výsledkem exploze v tiskárně.”Francouzský botanik A. Wigand : “Darwinismus není ani teorií, ale náladou, která uchvátila mysl lidí. Je vědou asi tak, jako je pohádka dějepisem.”

1 1
možnosti

To je moc pěkné, že to tito pánové řekli. Podařilo se jim nějak vyvrátit evoluční teorii? Jak to udělali?

Mimochodem - hned první věta je příkladem dvou logických klamů: falešná dichotomie a slaměný panák.

2 0
možnosti
Foto

Nechci vám mluvit do kázání, ale nejpřesnější odhad počátku evoluce podal známý český evolucionář, prokletý básník a buřič samouk, Jára Cimrman.

Podle Cimrmana počala evoluce 18. dubna 2019 př. n. l. v jednu hodinu odpoledne. Ten den, a byla to myslím středa, do startovních bloků zakleklo 7 mloků, aby si zasoutěžili, kdo se nejdříve vyvine v člověka (a to prosím není jen Cimrmanova teorie - zmiňuje se o tom také Karel Čapek - viz jeho populární sloupky "Stav mloků u českých toků dnes v sedm hodin ráno"). Během závodu k metě vzdálené 25 km ovšem došlo k politováníhodné události. Za první dekádu sice mloci urazili 1.5 km, jenže kvůli bouřlivému rozpínání Země se podstatně zvětšila i vzdálenost start-cíl, takže po deseti letech úporného plazení zbývalo mlokům do cíle stále ještě 30 km. Cimrman nazval tento jev "reversní evoluce" a razil domněnku, že nezanedbatelná podskupina druhu 'homo sapiens' se vyvinula právě tímto způsobem.

To byl takový štiplavý štulec uštědřený nenáviděné rakousko-uherské monarchii. :-)

6 0
možnosti

Evoluce se spíš váže k evoluční biologii a zcela minimálně, častěji pod jiným termínem, např. k populacím hvězd, pokud se jejich vlastnosti rozcházejí v rámci populací hvězd, tedy že vlastnosti hmoty nijak nedivergují a zřejmě byste měl problém u zápočtu, kdybyste se v této souvislosti vyjádřil o evoluci bez přívlastku.

Co má znamenat, že evoluční biolog nemůže pochopit jakousi Vaší evoluci, která není evolucí z výše uvedeného a když notabene řeší evoluci v rámci biologie? Hvězdy třetí populace z primordiální hmoty až k současným, neprošly tříděním či přizpůsobováním se, ale samostatnou genesí v rámci své vlastní generace (generaci je možné použít namísto populace, ale pozor číslovky). Člověk sice je odrazem vesmíru, ale přesněji je, že je odrazem jeho jedné epochy, kdy jsou k dispozici prvky a energie. "Život" vesmíru si je možné představit jako rozvinutou roli toaletního papíru, ve které pouze jeden perforovaný dílek reprezentuje životu přívětivý vesmír. Jiné případné vesmíry mohou mít svůj dílek, ale jinde, tedy není nutné přemýšlet nad jakýmsi dávkováním. Stejně tak stavět jakési Vaše mračno...

1 0
možnosti
Foto

Jiří Grygar. S těmi zázraky je to trochu, než si lidé myslí. To slovo znamená, že jde o něco, co je za naším zrakem, skryto. A tutéž situaci máme teď v astronomii, dokonce strašlivou: podařilo se zjistit, že existuje skrytá látka, o které neumíme nic zjistit; pak ještě skrytá energie, o které toho víme ještě méně. A přitom je jí ve vesmíru asi 25 procent. A na tu viditelnou astronomii zbývá asi 5 procent. Čili jsme velice arogantní, když tvrdíme, že něco víme o vesmíru. Velký třesk především začal v čase. To znamená, že nejdřív vesmír nebyl a najednou byl. A to je přece zázrak nad zázraky. My nejsme schopni pochopit ten velký třesk a čas nula. Čím víc člověk pokračuje ve vědě, tím víc chápe teologii. Ta situace je čím dál víc analogická. Až mě to samotného překvapuje.

0 0
možnosti
Foto

Já se na přednáškách VŠ učil , že evoluce je pouhou teorii, pro kterou neexistuje jediný důkaz.

0 0
možnosti

Na kterou VŠ jste chodil, že vám říkali takové nesmysly?

1 0
možnosti

Koukám, že klesáte stále hlouběji. Tohle už je stratilovský blábol: "Pokud evoluční biolog neumí predikovat vývoj mračna v rámci vesmíru a určit, zdali z něj vznikne člověk, nemůže rozumět evoluci."

1 0
možnosti
Foto

No nevím, evoluce má svoje specifika, které ji odlišují od před-evoluční doby. To je jak říct, že křesťanství existovalo před křesťanstvím, protože už tehdy byly jakési náboženství ze kterých ten oficiální počátek vyústil.

0 0
možnosti

Ono se to dá moc pěkně otočit: pokud zemský expandista nedokáže propočítat chování mlhoviny, nedokáže pochopit, co se děje se Zemí. Ve skutečnosti je to logický klam daný irelevantním závěrem.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS